در گزارش ژوئیه مؤسسه بینالمللی استراتژی دریایی (MSI) تصویری رو به وخامت از آینده بازار حمل و نقل کانتینری، ترسیم شده است. تحلیلگران انتظار دارند که بازارهای کانتینری به دلیل اختلالات زنجیره تامین و کاهش تقاضای مصرف کنندگان که باعث کاهش نرخهای کرایه حمل کانتینری و چارترینگ شدند، در سه ماهه چهارم افت شدیدتری نسبت به سه ماهه سوم ۲۰۲۲ داشته باشد.
سازمان بینالمللی استراتژی دریایی گفت: در زمانی که انتظار داریم فضای بازار به سطوح قبل از همه گیری نزدیکتر شود، روند نزولی تا سال ۲۰۲۳ ادامه خواهند داشت.
با وجود اینکه بازار کانتینری به فصل اوج نزدیک میشود، به نظر میرسد کاهش فشار قرنطینه در چین و افزایش بی امان تورم جهانی، منجر به کاهش تقاضا برای حمل بار میشود.
این گزارش همچنین میگوید که کاهش کرایه حمل بار در بعضی از مسیرهای اصلی، خطوط کشتیرانی را وادار کرده تا برای صیانت از نرخهای موجود در بازار، برخی کشتیها را به صورت خالی حرکت دهند.
در این گزارش آمده که گلوگاههایی که به طور مداوم برای زنجیره تأمین جهانی به وجود میآیند، برنامهریزی حرکت کشتیها و گردش کانتینرها را مختل کرده است.
در ادامه گزارش MSI همچنین آمده که تأثیر تقاضای ضعیف و کاهش نرخ کرایه حمل، هنوز در بازار اجاره کشتیهای کانتینری احساس نشده و بازار چارتر کشتیها در هفتههای اخیر در شرایط خوبی باقی مانده اند.
گزارش MSI تا سه ماهه اول سال ۲۰۲۳، کاهش قابل توجهی در نرخ کرایه حمل روزانه کشتیها پیشبینی می کند، پایه این پیش بینی بر اساس شواهدی است که نشان میدهد نرخ کرایه کشتیهای معمولی با ظرفیت ۸۵۰۰ تی ای یو، با ۵۰ درصد کاهش نسبت به اوج در اوایل سال جاری به ۸۰ هزار دلار در روز رسیده است.
البته از آنجا که معمولا مالکان کشتی، کشتیهایشان را به مدت دو سال یا بیشتر اجاره دادند، در ابتدا از کاهش نرخ کرایه روزانه مصون خواهند بود.
در همین حال، با بازگشت بازار به حالت عادی، شایعاتی مبنی بر به تعویق افتادن و یا لغو برخی سفارشات ساخت جدید منتشر شده است.
لینک کوتاه: https://asamdaily.com/1401051202